parallax background

Oddaja iPhone aparata v servis

Nokia 3.1 LTE
6. avgusta, 2018
Micro SD kartice
6. novembra, 2018

Navodila za izklop aplikacije Find My iPhone v iOS7

Kaj je »Find my iPhone«? 

Find my iPHone je aplikacija, ki jo je razvila družba Apple in omogoča uporabnikom operacijskega sistema iOS sledenje telefonskemu aparatu na daljavo. V primeru, da svojo napravo izgubimo, nam funkcija Find my iPhone omogoča, da napravo lahko najdemo. Funkcijo lahko vklopi in prav tako izklopi izključno uporabnik naprave s svojim uporabniškim imenom in geslom.

Uporabniki Apple naprav morajo pred oddajo le-teh v servis nujno izklopiti funkcijo FIND MY iPHONE, saj kakršnokoli servisiranje z vklopljeno funkcijo ni mogoče.

Servis funkcije ne izklaplja, to je dolžnost uporabnika naprave. Prav tako servis nima orodja s katerim bi ob sprejemu vašega telefona lahko preveril ali je omenjena funkcija na vaši napravi vklopljena ali izklopljena. V skladu z zakonom o varovanju osebnih podatkov in v skladu s politiko družbe Apple, servis Emonagram d.o.o. v vašem imenu ne more izklopiti omenjene funkcije. V kolikor se vaša naprava ne prižge je možno funkcijo izklopiti preko spletne strani icloud.com.

Kaj se bo zgodilo, če boste v servis oddali telefon z vklopljeno fukcijo Find my iPhone?

Servis vas bo s telefonskim klicem obvestil, da je na vaši napravi vklopljena funkcija Find my iPhone in zato servisiranje vaše naprave ni mogoče. V kolikor v dveh dneh po obvestilu funkcije Find my iPhone še vedno ne boste izklopili, vas bomo obvestili o zaključku servisa, s tem, da vaša naprava dejansko ne bo servisirana. Prav tako bomo vaš aparat zaključili neobravnavan, v kolikor ne boste dosegljivi na telefonsko številko, ki ste nam jo posredovali ob oddaji vaše naprave v servis. Servis ne odgovarja za potek garancijske dobe vaše naprave, v kolikor funkcija Find my iPhone ni izklopljena, naprava pa se v tem času nahaja v servisu. Prav tako se čas, ko je naprava z omenjeno vklopljeno funkcijo v servisu, ne šteje v zakonsko določen 45-dnevni rok za popravilo naprave.

Niste prepričani, če ste uspešno izklopili funkcijo Find my iPhone? Potrebujete pomoč pri izklopu? Želite dodatne informacije?

Prosimo pokličite Apple Care, tel.: 080 080 321 (vsak dan od 9:00-17:00). 

1.korak: V meniju poiščite ikono “Settings”
2.korak: Kliknite na vrstico “iCloud”
3.korak: V kolikor je funkcija Find My iPhone” vključena jo izklopite
4.korak: Ko vas vpraša za geslo, vtipkajte svoje Apple ID geslo in pritisnite “Turn Off”
5.korak: Čestitamo, pravkar ste izklopili funkcijo Find My Iphone.
Druga možnost izklopa je preko spletne strani icloud.com
1. korak: Kliknite na zgornjo povezavo in vpišite vaš Apple ID in geslo.
2. korak: Kliknite na aplikacijo “Find My iPhone”
3. korak: Odpre se vam lokacija vašega aparata in na sredini zgoraj zavihek “All Devices”, na slednjega kliknite. (V primeru, da se vam lokacija ne prikaže, klinite na “All Devices” in izberite vaš aparat. Nato kliknite na “Remove from Account in preskočite na 6. korak).
4. korak: Odprejo se vam vaše naprave.
5. korak: Čez par sekund se bo na desni strani iPhone aparata pojavil križec, kliknite na slednjega.
6. korak: Pojavi se vprašanje: “Remove iPhone?, kliknite Remove. (V kolikor vas ponovno vpraša za Apple ID geslo, ga ponovno vnesite in potrdite).
7. korak: Čestitamo, pravkar ste izklopili funkcijo Find My Iphone.