25


15/02/2017

Informacije in nasveti

Izklop funkcije Find my iPhone

na Apple napravah pred servisnim postopkom

Uporabniki Apple naprav morajo pred oddajo le-teh v servis nujno izklopiti funkcijo FIND MY iPHONE, saj kakršnokoli servisiranje z vklopljeno funkcijo ni mogoče


Kaj je »Find my iPhone«? 

Find my iPHone je aplikacija, ki jo je razvila družba Apple in omogoča uporabnikom operacijskega sistema iOS sledenje telefonskemu aparatu na daljavo. V primeru, da svojo napravo izgubimo, nam funkcija Find my iPhone omogoča, da napravo lahko najdemo. Funkcijo lahko vklopi in prav tako izklopi izključno uporabnik naprave s svojim uporabniškim imenom in geslom.

Uporabniki Apple naprav morajo pred oddajo le-teh v servis nujno izklopiti funkcijo FIND MY iPHONE, saj kakršnokoli servisiranje z vklopljeno funkcijo ni mogoče.

Servis funkcije ne izklaplja, to je dolžnost uporabnika naprave. Prav tako servis nima orodja s katerim bi ob sprejemu vašega telefona lahko preveril ali je omenjena funkcija na vaši napravi vklopljena ali izklopljena. V skladu z zakonom o varovanju osebnih podatkov in v skladu s politiko družbe Apple, servis Emonagram d.o.o. v vašem imenu ne more izklopiti omenjene funkcije. V kolikor se vaša naprava ne prižge je možno funkcijo izklopiti preko spletne strani icloud.com.

Kaj se bo zgodilo, če boste v servis oddali telefon z vklopljeno fukcijo Find my iPhone? 

Servis vas bo s telefonskim klicem obvestil, da je na vaši napravi vklopljena funkcija Find my iPhone in zato servisiranje vaše naprave ni mogoče. V kolikor v dveh dneh po obvestilu funkcije Find my iPhone še vedno ne boste izklopili, vas bomo obvestili o zaključku servisa, s tem, da vaša naprava dejansko ne bo servisirana. Prav tako bomo vaš aparat zaključili neobravnavan, v kolikor ne boste dosegljivi na telefonsko številko, ki ste nam jo posredovali ob oddaji vaše naprave v servis. Servis ne odgovarja za potek garancijske dobe vaše naprave, v kolikor funkcija Find my iPhone ni izklopljena, naprava pa se v tem času nahaja v servisu. Prav tako se čas, ko je naprava z omenjeno vklopljeno funkcijo v servisu, ne šteje v zakonsko določen 45-dnevni rok za popravilo naprave.

Niste prepričani, če ste uspešno izklopili funkcijo Find my iPhone? Potrebujete pomoč pri izklopu? Želite dodatne informacije?

Prosimo pokličite Apple Care, tel.: 080 080 321 (vsak dan od 9:00-17:00).