parallax background

Tudi računalnik moramo kdaj pa kdaj temeljito očistiti in spihati

Ob popravilu Apple računalnika brezplačno čiščenje v vrednosti 88€!
21. maja, 2019
Odpoklic baterij MacBook Pro!
21. junija, 2019
Spoštovani,

Računalniške novice so na svoji spletni strani: https://www.racunalniske-novice.com/novice/sporocila-za-javnost/tudi-racunalnik-moramo-kdaj-pa-kdaj-temeljito-ocistiti-in-spihati.html objavile odličen članek o oskrbi računalnikov, ki se ga splača prebrati. Objavljamo ga še na svoji strani, če si ga želite prebrati.

Verjetno vsakega v domačem okolju moti, če ima preveč prahu na policah, knjigah, televiziji. Kolikokrat pa ste pomislili, da bi bilo morda pametno temeljito očistiti računalnik?

Čiščenje prepustite profesionalcem

Tako kot na kateremkoli drugem predmetu, ki ga imate doma ali v pisarni, se tudi na sistemski enoti računalnika sčasoma nabere prah. Pa ne le na njegovi površini, kar je še najmanj problematično, temveč tudi na komponentah v njegovi notranjosti. Če še nikoli niste očistili notranjosti računalnika, vam priporočamo, da pogledate v napravo oziroma čiščenje prepustite profesionalcem – tistim, ki so očistili že ničkoliko naprav in bodo delo zagotovo opravili tako, kot je treba.

Zakaj je treba računalnik čistiti?

Ena izmed posledic tega, da se v računalniku nabere preveč prahu je, da lahko pride do pregrevanja posameznih komponent ali celotne naprave. Zato bi morali računalnik očistiti in temeljito spihati vsaj enkrat letno. Če ga več let nikoli ne očistite, se lahko v najslabšem primeru od njega poslovite.
Posebej pozorni morate biti pri prenosnikih, pri katerih je celoten sistem na zelo majhnem prostoru, kar le še oteži normalen pretok zraka. Pregrevanje pa, kot smo že omenili, lahko vodi v okvaro ventilatorja, matične plošče, trdega diska … Lahko ste prepričani, da boste z rednim čiščenjem podaljšali življenjsko dobo svoje naprave, temperatura glavnih komponent bo nižja, zato bo računalnik deloval hitreje in z manj napora.

Profesionalci računalnik odprejo in ga očistijo ter spihajo umazanijo, ki se je z leti nabrala v njegovi notranjosti. Morda se sprašujete, zakaj čiščenje prepustiti drugim, če lahko to opravite tudi sami. Predvsem zato, ker se vam utegne zgoditi, da – če tega ne počnete prav pogosto ali sploh ne – poškodujete katero izmed komponent, ki so na dotik zelo občutljive.

Posebna akcija – ob popravilu brezplačno čiščenje

Podjetje Emonagram d.o.o. je največji servisni center v Sloveniji. Zavedajo se, da vrhunski tehnološki izdelki zahtevajo vrhunsko obravnavo. Pooblaščeni so za popravilo mobilnih telefonov, računalnikov in tablic skoraj vseh blagovnih znamk. Imajo vse potrebne certifikate in opremo ter strokoven in zanesljiv servis.

Do konca junija pa imajo posebno akcijo, kjer ob vsakem popravilu računalnika Apple nudijo brezplačno čiščenje v vrednosti 88 evrov. Tako ste lahko prepričani, da se boste že na daleč izognili težavam, ki vas lahko doletijo, če računalnika ne čistite.

Delujte preventivno, da vam kasneje ne bo žal.

Lepo pozdravljeni, Vaš Emonagram